3 Oogverzorgingstips
De huid rondom je ogen is dunner en gevoeliger dan de rest van je huid. Naast de dagelijkse verzorging van je gezicht, heeft dit gebied ook de juiste verzorging nodig. In deze blog geef ik je graag drie tips om de huid rondom je ogen optimaal te verzorgen:

TIP 1. Verwijder altijd je oog-make-up
Het is natuurlijk heel verleidelijk om direct je bed in te duiken na een drukke dag of een gezellig avondje uit. En je huid en oogmakeup de volgende dag te reinigen. Toch adviseer ik je de verleiding te weerstaan en je make-up voor het slapen gaan te verwijderen. Gebruik hiervoor een natuurlijk reinigingsproduct voor de ogen. Wil je waterproof mascara verwijderen, dan kun je dit doen met een 100% natuurlijke- en plantaardige olie, zoals jojobaolie.

TIP 2. Gebruik passende oogverzorging
Breng na het verwijderen van de (oog)make-up een kleine hoeveelheid oogcrème aan onder je ogen. Er zijn verschillende varianten verkrijgbaar, zoals voor de rijpere huid, de gevoelige huid etc., dus laat je goed adviseren. Je hebt niet veel oogcrème nodig hoor! Voor beide ogen heb je voldoende aan een ‘rijstkorrel’ oogcrème. Breng de crème aan op het bot van je oogkasrand. Klop de crème voorzichtig in van binnen naar buiten.

TIP 3. Verwen je ogen met een oogkompres
Een simpele en ontspannende manier om je ogen eens extra te verwennen is een oogkompres met biologisch rozenwater. Maak twee wattenschijfjes vochtig met het rozenwater. Ga even ontspannen liggen en leg de kompressen voor ongeveer 10 minuten op je gereinigde ogen. Breng daarna je oogverzorging aan.

Heb je nog vragen over oogverzorging of wil je jouw eigen tips met mij delen? Ik hoor het graag. Leuk als je een reactie achterlaat onderaan deze pagina in het reactieveld.

Liefs,

handtekening sandy

 

 

 

P.S. Zijn deze tips bruikbaar voor iemand die je kent? Deel dit bericht dan gerust. Gebruik hiervoor de social-media buttons onderaan dit bericht. Bedankt! voor het delen van deze 3 Oogverzorgingstips