5 Tips voor het gebruik van hydrolaten5 Tips voor het gebruik van hydrolaten
Plantenwaters, ook wel hydrolaten genoemd, zijn het geurende water dat achterblijft na het destillatieproces van een essentiële olie. Het bevat de in water oplosbare stoffen van de betreffende plant en sporen van de essentiële olie (gemiddeld 0,02%). Plantenwaters of hydrolaten kun je op verschillende manieren, onverdund, gebruiken.

Vijf toepassingen voor je op een rij:

1. Als gezichtstonic
Gebruik plantenwaters, zoals (biologisch) rozenwater, als gezichtstonic na het reinigen van je huid.

2. Gezichts- of oogkompres
Bedek je gezicht na het reinigen met in hydrolaat gedrenkte tissues. Of maak een oogkompres met wattenschijfjes met hydrolaat. Ga rustig liggen en laat het ongeveer tien minuten intrekken. Breng erna je gezichtsverzorging aan.

3. Verfrissende spray
Verfris je gezicht of lichaam tijdens een warme dag met een spray met plantenwater. Of gebruik de spray tijdens een lange vliegreis om je te verfrissen. Ook kun je je kleding opfrissen met een plantenwater. Dit kun je bijvoorbeeld doen met pepermunthydrolaat.

3. Haarspoeling
Spoel je haar na het wassen (en het gebruik van een conditioner) na met een hydrolaat. Bijvoorbeeld rozenhydrolaat. Gebruik ongeveer twee eetlepels in een kopje water. Goed voor je hoofdhuid en het laat een heerlijke geur achter.

4. Toevoegen aan warme of koud water of andere drankjes
Hydrolaten kun je uitstekend (onverdund) toevoegen aan je thee, water of ander drankje. Bijvoorbeeld pepermunthydrolaat. Of voeg een scheutje rozenwater toe aan een karaf water met schijfjes citroen.

5. In beslag
Wat dacht je van een heerlijke cake of (panne)koekjes met rozenwater? Voeg een paar eetlepels hydrolaat toe aan het beslag van de cake of koekjes. Zorg ervoor dat je andere vloeistoffen uit het recept dan vermindert.

Tot slot: zorg ervoor dat je er zeker van bent dat je een echt (biologische) hydrolaten gebruikt. Het komt geregeld voor dat je op het etiket ‘rozenwater’ leest, maar dat dit een samenstelling is van synthetische rozenolie en water. Platenwaters met chemische toevoegingen zijn NIET geschikt voor consumptie!

Ik ben benieuwd met welke tip jij aan de slag gaat. Of misschien heb je zelf nog leuke tips? Ik hoor het graag. Je kunt je reactie in het reactieveld hieronder achterlaten.

Hartelijke groet,
PRANA Beauty & Health
handtekening sandy

 

 

 

 

P.S. Vind je deze informatie interessant? Deel dit bericht gerust. Gebruik hiervoor de social-media buttons onderaan dit bericht. Bedankt! voor het delen van 5 Tips voor het gebruik van hydrolaten