Warme Winter Behandeling In deze kou(dere) maanden van het jaar is de lucht buiten droog en koud en binnen door de centrale verwarming warm en droog. Dit heeft een grote impact op je huid. Je huid kan daarom in deze periode wel wat extra aandacht gebruiken.

Lees hier mijn vijf winterse schoonheid tips:

1. Drink voldoende water
Zorg ervoor dat je elke dag voldoende water drinkt. Minimaal 1,5 tot 2 liter per dag. Door voldoende water te drinken hydrateer je je huid van binnenuit. Vind je het lastig om nu het wat kouder is, voldoende water te drinken? Kook dan water en doe het in een theepot. Voeg schijfjes (biologisch) citroen toe en/of gember, om het water een smaakje te geven. Gedurende de dag kun je dit warm/lauw opdrinken.

2. Gebruik 1 of 2 keer per week een milde peeling
Reinig je huid extra grondig, door het gebruik van een milde gezichtspeeling. Deze kun je 1 à 2 keer per week gebruiken. Gebruik de peeling na het reinigen van de huid om de dode huidcellen te verwijderen. Het maakt je huid zacht en stralend EN het zorgt er tevens voor dat je gezichtsverzorging nog beter wordt opgenomen. Voor je lichaam kun je tijdens het douchen een bodyscrub gebruiken en je lichaam na het douchen insmeren met een voedende bodylotion of bodyolie.

3. Gebruik een serum
Een serum is geen overbodige luxe voor je gezichtshuid! Je brengt het aan onder je dag- of nachtcrème en geeft je huid hiermee een extra boost. Een serum bevat vitaminen en antioxidanten in een hoge concentratie, waardoor het aandeel werkzame stoffen hoger is.

4. Verzorg je lippen
Heb je last van gebarsten of droge lippen? Dan is een lippenbalsem echt een must. De huid van je lippen is dunner dan de rest van je huid en kan tijdens kou en wind wel wat extra verzorging en bescherming gebruiken. Zorg ervoor dat je een 100% natuurlijke lippenbalsem gebruikt. Veel lippenbalsems bevatten namelijk schadelijke ingrediënten, zoals siliconen, minerale oliën (paraffine/ vaseline) en parabenen, die schadelijk zijn voor je gezondheid.

5. Gebruik een voedende handcrème
Je handen kunnen in de winter droog aanvoelen. Vermijd handcrèmes met aardolie gerelateerde oliën zoals vaseline, paraffine en uierzalf. Wil je iets extra’s doen voor je droge handen? Geef je handen een ‘handmasker’. Scrub je handen met een bodyscrub en verdeel een dikke laag handcrème over je handen. Laat vijf minuten intrekken. Masseer vervolgens de overtollige handcrème in.

Ik hoop dat je thuis aan de slag kunt met deze vijf winterse beauty-tips. Wil je je huid een extra oppepper geven? Heb je nog vragen of wil je jouw beauty-tips delen? Ik hoor het graag. Leuk als je een reactie achterlaat onderaan deze pagina in het reactieveld. Dank je wel!

Hartelijke groet,
PRANA Beauty & Health
handtekening sandy

 

 

 

P.S. Ken je mensen die deze beautytips kunnen gebruiken? Deel dit bericht gerust. Gebruik hiervoor de social-media buttons onderaan dit bericht. Bedankt!