face-cleanToen ik een jaar of 11 was, kreeg ik voor Sinterklaas een flesje reinigingsmelk en gezichtslotion cadeau. Vanaf die tijd ben ik mijn huid iedere dag gaan reinigen voor het slapen gaan. Het is dus al heel vroeg een gewoonte van me geworden om mijn huid dagelijks te verzorgen. Toch is dit niet voor iedereen het geval. Geregeld komen er dames in mijn salon, die ‘niks’ doen aan huidverzorging. Ze geven aan het wel te willen, maar eigenlijk geen idee hebben hoe dit te doen.

Een belangrijk onderdeel van een goede huidverzorging is de reiniging. Wanneer je huid goed gereinigd is, kunnen de werkstoffen van de gezichtsverzorgingproducten veel beter in je huid trekken. Daarom geef ik je in deze blog 6 tips om je huid optimaal te reinigen.

Ik zeg het nog maar even voor de zekerheid: gebruik alsjeblieft altijd producten die 100% natuurlijk zijn en dus geen gifstoffen of andere schadelijke ingrediënten bevatten. Wat je op je huid smeert komt voor zo’n 60% in je bloedbaan terecht. Dus zorg ervoor dat je natuurlijk smeert.

Hier komen mijn 6 tips om je huid optimaal te reinigen

1. Reinig  je huid twee keer per dag.
Reinig je huid zowel in de ochtend (’s nachts produceert je huid namelijk afvalstoffen) en ’s avonds voordat je naar bed gaat. Ja, ook als je na een lange dag werken of een nacht uit het liefst doodmoe je bed wil induiken. Je huid zal er blij mee zijn.

2. Verwijder oogmake-up
Gebruik je oog-makeup? Gebruik dan een natuurlijke) oogmake-up remover om dit iedere dag, voor het slapen gaan, te verwijderen.

3.Gebruik een reinigingsmelk/-gel
Reinig je gezicht en hals dagelijks met een natuurlijke reinigingsmelk/-gel dat is afgestemd op jouw huidtype. Zo wordt vuil, zweet, overtollig talg en make-up verwijdert. Zorg ervoor dat je handen schoon zijn wanneer je het reinigingsproduct op je gezicht aanbrengt en dat het water dat je gebruikt niet te heet is. Heet water droogt de huid namelijk uit. Dep je huid tot slot droog met een schone, zachte handdoek.

4. Gebruik een gezichtslotion/-tonic
De reinigingsmelk heeft je huid gereinigd. De volgende belangrijke stap, die nog weleens wordt overgeslagen, is het gebruik van een gezichtslotion/-tonic. Deze bevat zelf ook waardevolle voedingsstoffen voor de huid en herstelt de zuurgraad (pH-waarde). Een juiste pH-waarde zorgt ervoor dat de werkstoffen in je gezichtsverzorging beter hun werk kunnen doen. Sla deze stap dus niet over.
Breng na het gebruik van de lotion/tonic (wanneer je huid dus nog vochtig is), meteen je serum en/of crème aan, zodat ze optimaal door je huid kan worden opgenomen.

5. Verwijder de dode huidcellen met een gezichtspeeling
Je kunt je huid extra grondig reinigen door 1 à 2 keer per week een milde gezichtspeeling te gebruiken. Zo wordt je huid op een dieper niveau gereinigd. Gebruik de gezichtspeeling nadat je je huid met een reinigingsmelk/gel hebt gereinigd om de dode huidcellen te verwijderen. Hierna voelt je huid heerlijk zacht een ziet er stralend uit.

6. Maak een afspraak bij de schoonheidsspecialist
Je huid eens echt goed laten verwennen en reinigen? Dat kan bij de schoonheidsspecialist. Laat je huid iedere 6-8 weken optimaal reinigen en verzorgen. Niet alleen een weldadige oppepper voor je huid. Ook een fijn moment om eens helemaal te ontspannen.

Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van deze blog, laat gerust je vraag onder dit bericht achter.

Liefs,

handtekening sandy

 

 

 

P.S. Wil je meer beauty-tips lezen? Ik heb speciaal voor jou een GRATIS E-book geschreven met 7 Natural Beauty Tips. Wanneer je hier rechts op de pagina jouw naam en emailadres invult, stuur ik je het E-book gratis toe.