blog serum8 Tips om optimaal van je serum te profiteren
Vind jij het gebruik van een gezichtsserum lastig, onnodig en duur? Dan wil ik je met deze blog graag informeren waarom het gebruik van een serum eigenlijk niet mag ontbreken in je huidverzorgingsroutine en je tips te geven om van elke kostbare druppel te profiteren.

Een serum heeft een dunne textuur en breng je aan onder je dag- of nachtcrème. Een serum bevat vitaminen en anti-oxidanten in een zeer hoge concentratie, waardoor het aandeel werkzame stoffen hoger is. Dit verklaart ook het hogere prijskaartje van serums. Een serum kan dieper in de huidlagen trekken omdat ze bestaat uit kleinere moleculen dan gewone huidverzorgingsproducten.

8 Tips om optimaal van je serum te profiteren:

Tip 1: het juiste moment
Breng een serum aan op het juiste moment van de dag en het jaar. Bijvoorbeeld alleen in de ochtend, of in de avond of beide momenten op de dag. Dit is afhankelijk van je huidconditie, en het seizoen. Zorg ervoor dat het serum dat je gebruikt is afgestemd op jouw huidtype.

Tip 2: zorg voor een schone basis
Gebruik een serum altijd op een schone huid. Dus eerst je huid reinigen! Reinig de huid van je gezicht, hals en decolleté met een (natuurlijk) reinigingsproduct en spoel goed na.
Extra tip: gebruik een warme vochtige doek/washandje om je huid te deppen. Je poriën worden verwijd en je huid kan zo het serum en de crème extra goed absorberen.

Tip 3: vochtig houden
Gebruik een (natuurlijke) gezichtslotion op je huid om de laatste restjes vuil te verwijderen. Aangezien een vochtige huid beter in staat is om de werkstoffen van je huidverzorgingsproducten op te nemen is het slim de lotion/tonic over je huid te sprayen als een ‘mist’.

Tip 4: eerst nog je oogcrème
Nog even wachten met het aanbrengen van je serum. Eerst nog even de oogcrème aanbrengen. Gebruik niet teveel. Voor je oogcontour heb je maar een klein tipje oogcrème nodig.
Tip: breng je oogcrème ook aan rondom je lippen.

Tip 5: maar een paar druppels
Wees zuinig met je serum! Je hebt echt maar een paar druppels nodig. Breng 2-3 druppels aan op de vingertop van je middelvinger. Zet de vingertoppen van beide handen tegen elkaar en ‘stempel’ op je jukbeenderen, voorhoofd, kaakcontour, hals en decolleté. Je kunt je oogcontouren vrijhouden, want deze extra gevoelige huid zou kunnen reageren op de actieve ingrediënten.

Tip 6: even wachten
Laat het serum even intrekken in de huid voordat je je dag- of nachtcrème aanbrengt op je huid.

Tip 7: spoel je handen niet af!
Mocht je nog een restant van het serum op je handen hebben zitten, spoel ze dan zeker niet af onder de kraan. Het is zonde om de krachtige werkstoffen van de planten weg te spoelen. Deze prijzige ingrediënten kun je ook elders gebruiken. Bijvoorbeeld in je haar, op je ellebogen of nagelriemen.

Tip 8: een sterk team
Een serum is geen moisturizer, maar z’n beste vriend. Ze versterken elkaar optimaal. In de ochtend werken ze samen om je huid te beschermen en eventueel als basis voor een effen huid voordat je je make-up aanbrengt. In de avond werkt je serum samen met je nachtcrème om je huid te voeden wanneer je slaapt. Breng dus na het serum je dag-/nachtcrème aan.

De volgende 100% natuurlijke serums zijn bij PRANA Beauty verkrijgbaar:
PRIMAVERA Hydraterend serum, 30 ml., € 39,- (voor alle huidtypes)
PRIMAVERA Intensief Vitaliserend serum 30 ml., € 68,- (voor de rijpere huid)