Parabenen
Waar let jij op als je een nieuwe crème koopt? Op de geur? De mooie verpakking? Of datgene wat de advertenties jou beloven?
Deze punten waren voor mij van groot belang, zo’n vijftien jaar geleden, toen ik me totaal niet bewust was van het effect van ingrediënten in mijn huidverzorgingsproducten op mijn gezondheid.

Via je huid in je lijf
Wat ik toen nog niet wist, en nu gelukkig wel, is dat van alles dat je op je huid smeert, voor 60% in je bloedbaan en dus in je lijf terecht komt. Oeps!!! Daar had ik niet bij stilgestaan. Dat de schadelijke stoffen die worden toegevoegd aan producten om ze te conserveren, lekker te laten ruiken etc., in mijn lichaam terecht komen en vervolgens voor veel bijwerkingen en gezondheidsklachten kunnen zorgen. Dit moest anders!

‘Conserveer’ je huid zonder schadelijke conserveermiddelenVermijden: parabenen
Ik besloot om niet het etiket van mijn producten te lezen, die vol staan met allerlei mooie beloftes, maar de achterkant van het potjes en flesjes, met de ingrediëntenlijst. Een ingrediënt dat ik vaak tegenkwam was ‘parabenen’. Toen ik ging uitzoeken wat dit voor een ingrediënt was, bleek dat het een conserveermiddel is, dat ervoor zorgt dat het product niet van kleur en/of structuur verandert. Op zich handig, maar op je gezondheid hebben parabenen geen gunstig effect.

Dit kunnen parabenen doen:
–  je hormoonhuishouding verstoren
– onvruchtbaarheid veroorzaken
– vervroegde pubertijd veroorzaken bij kinderen
– vervroegde menopauze veroorzaken
– het risico op borstkanker verhogen

Daar zit je natuurlijk niet echt op te wachten toch? Wanneer je dit wilt vermijden, zorg er dan voor dat je producten zonder dit ingrediënt gebruikt. Je herkent de parabenen aan de volgende omschrijvingen op de ingrediëntenlijst van je verzorgingsproducten:
methyl-paraben
– prophyl-paraben
butyl-paraben
– ethyl-paraben

natrue logo

Dit keurmerk garandeert een 100% natuurlijk product.

ParabenenGezond alternatief
Gelukkig zijn er super goede, heerlijk geurende, gezonde en natuurlijke alternatieven verkrijgbaar. Producten met 100% natuurlijke ingrediënten en die op een natuurlijke manier worden geconserveerd, door bijvoorbeeld bio alcohol en een combinatie van natuurlijke en/of biologische essentiële oliën. Je kunt natuurcosmetica o.a. herkennen aan het NaTrue label. Dit is het strengste internationale keurmerk voor natuurcosmetica dat de garantie biedt dat een product alleen maar natuurlijke ingrediënten bevat en helemaal vrij is van synthetische geur- en kleurstoffen en dus ook vrij van parabenen.
Staat dit logo op je product, dan kun je het met een gerust hart kopen en gebruiken!

Ik ben heel erg benieuwd waar jij zoal op let als je je huidverzorgingsproducten gaat kopen? Leuk als je jouw reactie onder dit bericht achterlaat.

Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van deze informatie? Je kunt me altijd een berichtje sturen Ik help je graag!

Groene groet,
handtekening sandy

 

 

 

 

P.S. Ken je iemand voor wie deze informatie nuttig is? Deel mijn blog gerust. Gebruik hiervoor de social-media buttons hieronder. Heb je nog opmerkingen of vragen? Deel ze gerust in het reactieveld hieronder! Dank je!