BLOG: Zon(de) op je huid
Voel je je ook altijd mooier met een lekker kleurtje op je huid? Zodra de zon zich weer laat zien, geniet ik altijd volop van de zonnestralen. De zon zorgt niet alleen voor een lekker kleurtje op je huid, maar ook voor de aanmaak van de hoognodige vitamine D. Om hier voldoende van aan te maken, heb je 15 minuten zonlicht per dag nodig.

BLOG: Zon(de) op je huidHelaas heeft de zon ook een nadelig effect. De zon kan de huid namelijk verouderen (door de UV-A stralen) en laten verbranden (UV-B stralen), pigmentvlekken veroorzaken en in het ergste geval huidkanker.

Ben je dus langer dan 15 minuten in de zon, dan is het verstandig je huid tegen de zonnestralen te beschermen met zonbeschermingsproducten.

BLOG: Zon(de) op je huidMijn advies is om ook in dit geval gezond te smeren, dus producten te gebruiken zonder chemische en synthetische ingrediënten, zoals Benzofenon-3 (oxybenzon), 3-benzylideen kamfer, 4 methylbenzylideen kamfer (4-MBC), 4,4-Dihydoxybenzofenon, benzofenon, ethylhexylmethoxycinnamaat.  Zonbescherming met deze ingrediënten zou ik niet gebruiken.

Maar wat dan wel?
Gebruik in plaats hiervan zonbescherming op minerale basis met titanium dioxide of zinkdioxide. Dit minerale filter beschermt je huid op een gezonde manier door de zonnestralen (UVA en UVB) te weerkaatsen. Minerale (natuurlijke) filters liggen op de huid en werken als een soort spiegel en reflecteren de straling.

Een bijkomend voordeel van deze natuurlijke  zonbeschermingsproducten, is dat ze direct werken. (Synthetische zonbescherming is pas actief na 20-30 minuten).

 

TIP: de beste manier om veilig van de zon te genieten is nog altijd door je lichaam te bedekken met kleding en tijd door te brengen in de schaduw, vooral tussen 11.00 en 15.00 uur, wanneer de zon op z’n krachtigst is. Gebruik een zonnebrandproduct met factor 15 of hoger.

Ik wens je heerlijke en veilige zonuren toe! Mocht je nog vragen hebben, of op zoek zijn naar natuurlijke zonbeschermingsproducten, laat je het me dan even weten? Ik help je graag.

Liefs,
handtekening sandy

P.S. Ik ben erg benieuwd hoe jij jezelf tegen de zon beschermt. Leuk als je het me laat weten door te reageren in het reactieveld hieronder. En vergeet deze blog niet te delen  als je er iets aan hebt gehad. Gebruik hiervoor de social-media buttons onder deze blog. Dank je!