Bloesemremedies zijn een natuurlijke en zachte manier om je emotionele welzijn te bevorderen. Ze zijn eenvoudig en veilig te gebruiken (voor zowel volwassenen als kinderen en (huis)dieren).

Hoe gebruik je bloesemremedies?

Bloesemremedies: oraal gebruik

Bloesemremedies kunnen inwendig (oraal) gebruikt worden vanuit:

1. Een stockflesje (7,5 – 10 ml):

Deze bevatten de pure, onverdunde remedie. Je kunt ze direct innemen, 2-4 druppels onder de tong, zo vaak als nodig. Dit is handig bij acute situaties of als je een specifieke klacht wilt aanpakken. Je kunt ook 2-4 druppels toe aan een glas water/thee/limonade en gedurende de dag een aantal slokjes nemen.

2. Een doseerflesjes (30 ml):

Deze doseerflesjes stel ik voor je samen tijdens een consult, op basis van jouw/ jullie hulpvraag. Het flesje bevat een mix van verschillende remedies die op jouw specifieke behoeften zijn afgestemd. Je neemt ook hier 4 maal daags 4 druppels per dag van in, onder de tong, gedurende 4 tot 6 weken.

Waarom een aantal keer per dag innemen?

  • Regelmatige inname zorgt voor een continue werking van de remedies.
  • Vergelijk het met het leren van een nieuw lied: herhaling is belangrijk! Niet hoe hard je het lied afspeelt.

Bloesemremedies: uitwendig gebruik

De remedies kunnen ook uitwendig gebruikt worden. Voeg de remedies bijvoorbeeld toe aan badwater, voetenbad, massageolie, (gezichts)crèmes, bodylotion, zalf, olie, douchebalsem, shampoo, verstuiver, airsprays, klei, bellenblaas, water- of muurverf, etc.