Bloesemremedies kun je op twee verschillende manieren innemen:

1. Inname vanuit een doseerflesje (30 ml)

De meest gebruikelijke toepassing voor het innemen van bloesemremedies is in de mond vanuit een doseerflesje, dat door de bloesemtherapeut wordt samengesteld. Dit is een flesje (30 ml) met een pipetje, gevuld met bronwater, waaraan de remedies toegevoegd worden die van toepassing zijn op jouw specifieke situatie of vraagstelling. Vanuit het doseerflesje wordt een aantal keer per dag (meestal 4 keer per dag), vier druppeltjes ingenomen, gedurende vier tot zes weken.

2. Inname vanuit een stockflesje puur gebruiken (7.5 ml/ 10 ml.)

Een stockflesje is een klein pipetflesje met hierin de ‘pure’, onverdunde remedie. Zeg maar de flesjes waar de therapeut mee werkt (en de doseerflesjes mee samenstelt). Je kunt de remedie in een stockflesje ook direct, onverdund innemen. Zo zijn er verschillende remedies die fijn zijn om altijd bij je te hebben, zodat je ze naar behoefte direct kunt innemen (bij acute situaties).

Remedies voor bijvoorbeeld:

  • stress, schok of trauma (bijvoorbeeld Soul Support).
  • Of die kunnen helpen om je te ‘beschermen’ tegen het overnemen van energieën van andere mensen of plaatsen (guardian).
  • Maar ook remedies om te gebruiken tijdens (vlieg)reizen (travel ease)
  • of tijdens je examen/ leren een remedie die je helpt met studeren en concentreren (easy learning remedie).

Je kunt vanuit het stockflesje ook 2-4 druppels in een glas water/thee/limonade doen en hiervan gedurende de dag een slokje nemen.

Waarom een aantal keer per dag innemen?

Het is belangrijk dat je de bloesemremedies een aantal keer per dag inneemt (bijvoorbeeld in de ochtend bij het opstaan, voor de maaltijden en ’s avonds voor het slapen gaan). Iedere keer een klein beetje doet meer dan eenmaal een grote hoeveelheid. Vergelijk het maar met het uit je hoofd leren van een nieuw lied. Het heeft geen zin om het lied 1 keer heel hard af te spelen. Maar wanneer je het een aantal keer per dag beluistert, onthoud je het beter. Zo werkt het precies met de remedies die je inneemt. Je ‘systeem’ krijgt vier keer per dag een herinnering en onthoudt zo de werking in je systeem. Je komt steeds meer in balans.

Alternatieve manieren van gebruik:

Bloesemremedies kun je zoals je hierboven kunt lezen dus inwendig gebruiken, maar ook uitwendig, zoals :

  • toevoegen aan badwater/voetenbad
  • toevoegen aan massageolie
  • toevoegen aan (gezichts)crèmes, bodylotion, zalf of olie
  • toevoegen aan je douchebalsem, shampoo
  • in verstuiver/ airsprays (ook standaard verkrijgbaar)
  • toevoegen aan klei, (muur)verf, etc.

Remedies zijn ook veilig te gebruiken door kinderen en (huis)dieren!