Wat zijn celzouten?

Schüssler celzouten zijn tabletjes (soms ook poedermengsel) met lichaamseigen mineralen die je zo’n drie keer per dag inneemt door ze in de mond te laten smelten. Zo is opname via het mondslijmvlies mogelijk. Doordat celzouten zo verkleind zijn komen de mineralen direct in de bloedbaan terecht en worden zo binnenin de cellen gebracht. 

Celzouten werken op fysiek EN emotioneel niveau. Elk celzout(nummer) heeft zijn eigen werking/thema. Zo heeft celzout nr. 1 (calcium fluoratum) te maken met elasticiteit, flexibiliteit (botten, huid, pezen, spieren, weefsels). Een tekort aan dit celzout/mineraal kan zich bijvoorbeeld uiten in te harde of zachte nagels, problemen tandglazuur, kloven, slappe huid etc. Maar ook met het thema strengheid en flexibiliteit. Het gebruik van celzout 1 kan ervoor zorgen dat je weer soepeler van geest wordt.  

Ontdekker Schussler celzouten

De ontdekker/samensteller van celzouten was Dr. Wilhelm Heinrich Schüssler (1821-1898); een Duits homeopathisch arts. Hij behandelde veel mensen met succes. Met slechts 12 in het menselijk lichaam voorkomende mineralen bracht hij veel mensen weer in evenwicht. Hoewel ze net zo verdund worden als een homeopathisch middel, sloot hij bij de werking van zijn Schüssler celzouten het homeopathische gelijkheidsprincipe uit (het gelijke kan met het gelijke genezen worden). De zeer sterk verdunde mineralen kunnen via de slijmvliezen van de mond opgenomen worden en de ontbrekende mineralen kunnen direct op celniveau aangevuld worden (substitutie).

In de loop van de jaren zijn er aanvullende mineralen bij gekomen (t/m nr. 33). Ook zijn er kant-en-klare celzouten(poeder)mengsels verkrijgbaar die werken op bepaalde thema’s zoals energie, sporten, studeren, hooikoorts etc.  Uitwendig zijn celzouten verkrijgbaar in crèmevorm en in zalven.

Consult

Tijdens een consult wordt aan de hand van jouw persoonlijke situatie en vraagstelling bepaald welke bloesemremedies en/of celzouten behulpzaam kunnen zijn om tot de gewenste veranderingen te komen in je leven. Zo bekijk ik o.a. je gezichtskenmerken die kunnen duiden op een mineraaltekort in je lichaam. Je kunt tekorten van mineralen in het lichaam namelijk herkennen aan kenmerken in het gezicht (verkleuringen, lijnen, onzuiverheden etc.), maar ook aan (eet)behoeftes, zoals chocolade, zoetigheid, vet eten etc.

Belangrijk om te weten:

Celzouten en bloesemremedies kun je tegelijkertijd inzetten bij medicijnen en/of homeopathische middelen. Wel adviseer ik je altijd bij klachten/ziektes een reguliere arts te bezoeken. Celzouten en bloesemremedies worden ter ondersteuning ingezet en zijn nooit een vervanging van medische begeleiding/ medicatie.
(*)