Op 15 juni 2013 vertrok ik naar Alaska voor een bloesemremedie reis. Na een aantal dagen trof ik de rest van de groep (totaal 26 mensen), met als doel een nieuwe remedie te maken in Alaska.

De remedie ‘het nest’ maakte ik op 24 juni 2013 samen met Steve Johnson (Alaskan Essences) in het plaatsje Homer. De dag ervoor vonden we de juiste plek waar deze remedie gemaakt mocht worden; een diepe kuil in het gras, omgeven door fireweed. Een bijzonder en magisch moment. Nadat we plaats hadden genomen op deze plek, kwam een adelaar boven ons hoofd rondcirkelen.

Onderstaande informatie kreeg ik tijdens de afstemming op 23 juni 2013  door toen ik plaatsnam in ‘de kuil’: 

In mijn nest

Ik zit in een hele diepe kuil, die me volledig omvat. Een warm nest. Een thuis. Een plek voor mezelf waar ik mag zijn zoals ik ben. Beschermd door de warmte van moeder aarde. Waar ik kan en mag ZIJN. Je veilig voelen in je nest. Maar ook uit mogen vliegen om je in volle vrijheid te bewegen. Om te ZIJN. Altijd wetende dat jouw nest er is. Een speciaal thuis in jezelf. Waar je ook bent. Het ook LEUK vinden in je nest. JOY. Een stille plek. Thuiskomen in jezelf. Je hebt hard gewerkt. Je mag gaan ontspannen en volledig zijn wie je in je wezen bent. In blijdschap. Er wordt voor je gezorgd. Je wordt gekoesterd. Veiligheid. Stilte. Zachtheid. Liefde. Blijdschap.

Deze plek van thuiskomen en ontspannen is ook bedoeld voor alle zielen die nog geen rust en geen plek hebben gevonden. In het bijzonder ook de kinderzielen. Maar ook dakloze mensen.

De schaal werd op de dag van preparatie geplaatst in deze kuil (‘nest’).
In de schaal werd ook een stuk apofylliet (edelsteen) gelegd.

Reacties na gebruik remedie ‘het nest’

Reactie van I.G. na het gebruik van de remedie ‘het nest’:
“Mijn hele leven komt in verandering. Heel mooi , wel rigoureus….
Ik merk veranderingen in mijzelf in loslaten van oude angsten, relaties veranderen en in mijn werk kom ik meer op de route zoals bedoeld is. Oude structuren vallen meer en meer weg wat ik ook erg fijn vind maar ook nieuw is. Ik ben als het ware nog gewend aan wat eigenlijk niet mijn ware natuur is! Loslaten en verder gaan”.

Reactie van M.I. na gebruik van de remedie ‘het nest’:
Het gevoel van veiligheid is sterker aanwezig…ook durf ik gemakkelijker te praten over spiritualiteit. Heb heel veel gedroomd en merkte dat mijn herstellend vermogen beter werd. Als ik mij niet zo lekker in mijn vel voelde wist ik beter wat te doen. Ik heb voor het eerst het gevoel gehad dat ik de helende reis wel durf te maken omdat ik mij er stabiel genoeg voor voel.