De remedie ‘vertrouwen’ werd gemaakt op het getijdeneiland Sint Michaël’s Mount in Cornwall, Engeland. Op het eiland staat een kasteel en een 15-eeuwse kapel, gewijd aan Aartsengel Michaël, die er volgens bronnen in de vijfde eeuw verschenen zou zijn. Bij laagwater is het eiland bereikbaar over land. Bij hoogwater is het eiland omringd door water. De Michaëllijn (ley-lijn) begint op Sint Michaël’s Mount in het Zuid-Westen van Engeland en loopt o.a. via Glastonburry en Aveburry naar het oosten.

De remedie werd gemaakt op 26 september 2015 om 11.55 uur (*). Een aantal dagen voor de feestdag voor aartsengel Michaël, dat ieder jaar op 29 september wordt gevierd. En een dag voor de volle maan/ super maan en totale maansverduistering (nacht van 27 op 28 september 2015).

Het water dat voor de remedie werd gebruikt is afkomstig uit de Maria-bron in Heiloo en water uit de Chalice Well in Engeland (Glastonbury). De schaal werd geplaatst op de rotsen van het eiland en werd vlak voor ‘vloed’ uit het zeewater gehaald.

Werking:
Hoe zou het zijn als je ieder moment vrij zou zijn. Vrij van angst en controle. Te vertrouwen op dat wat je nodig hebt altijd beschikbaar is voor jou. Er op te vertrouwen dat je weet, wat je moet weten. Hoe zou het voelen als je weet dat je niet alleen bent, maar dat er zoveel hulp voor jou beschikbaar is; de hulp van de engelen. De remedie ‘vertrouwen’ geeft je het vertrouwen om alles los te laten dat jou niet langer meer dient. Helpt bij het loslaten van je angsten. De remedie geeft je rust, kalmte en vertrouwen om je eigen unieke weg te durven gaan vanuit je eigen gevoel. Om te durven pionieren

Deze remedie helpt bij sensitiviteit en hooggevoeligheid en je te leren vertrouwen op deze gevoeligheid en hiermee om te gaan. Helpt om te gaan met onzekerheid, die samengaat met creativiteit; de energie die jouw unieke kwaliteit naar voren brengt.