Wat zijn bloesemremedies?

Bloesemremedies zijn in bronwater opgenomen energietrillingen van wilde of biologische geteelde planten, bomen of mineralen, die een genezende en herstellende werking hebben op zowel lichaam als geest. 

Bloesemremedies helpen ons bij het bewustworden van een emotionele, mentale of spirituele kwaliteit in onszelf, die in onszelf versterkt of geactiveerd moet worden. De remedie zorgt ervoor dat je sterker wordt en helpt je inzichten te krijgen in de levenslessen die je op je pad krijgt. 
Ze zijn een krachtige katalysator voor groei en verandering.

Waar kun je bloesemremedies voor gebruiken?

Je kunt (bloesem)remedies gebruiken voor:

  • Spirituele ontwikkeling
  • Innerlijke groei en bewustwording
  • Innerlijk evenwicht en rust
  • Het transformeren van een probleem
  • Inzicht in het oplossen van moeilijkheden
  • Fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel inzicht en evenwicht.

Een voorbeeld

‘Angst’ staat niet op zichzelf. Het tegenovergestelde van ‘angst’ is ‘moed’. Wanneer je last hebt van angsten, kun je met bloesemremedies het tegenovergestelde (dus ‘moed’) gaan aanvullen en versterken. Je ‘drukt’ de angst dus niet weg, maar je zorgt ervoor dat de moed wordt vergroot en versterkt.

Kun je ze gebruiken in combinatie met andere behandelingsvormen en therapieën?

Jazeker!
Bloesemremedies kunnen gebruikt worden bij elke geneeswijze of levensstijl. Ze verstoren een andere behandelingsvorm niet. Ze kunnen door iedereen veilig gebruikt worden; door jong en oud (en zelfs voor dieren en planten).

In mijn praktijk werk ik ook met de edelsteen– en omgevingsremedies van Alaskan Essences en mijn eigen PRANA remedies .


Wanneer we ons contact met de natuur versterken, door het gebruiken van remedies en andere natuurlijke geneeswijzen, zal ons begrip van deze kracht groeien, evenals de mogelijkheden om haar toe te passen in ons leven.

– Steve Johnson – uit: Bloesemremedies uit Alaska