Naast bloesemremedies en edelsteenremedies, bestaat het systeem van Alaskan Essences ook uit 12 omgevingsremedies. De eerste omgevingsremedie die door Steve Johnson werd gemaakt was van een bijzondere stormwolk, waarvan de krachtige aanwezigheid leidde tot het maken van de omgevingsremedie Solstice Storm.

Er ligt een prachtige geneeskracht besloten in de talloze vormen van de elementen lucht, aarde, vuur en water die voorkomen in de natuur. Een aantal van de remedies zijn gemaakt van natuurlijke gebeurtenissen maar ook van bepaalde natuurlijke plaatsen en de energie van duurzamere verschijnselen in de natuur zoals gletsjers.

Werking omgevingsremedies

Deze omgevingsremedies helpen speciaal met het in balans brengen van onze omgeving en geven energie. Ze stimuleren en ondersteunen verandering op een elementaal niveau. Ze werken als een sterke katalysator en worden vaak gebruikt wanneer er een sterk reinigende energie nodig is. Door deze energie wordt iemand die bijvoorbeeld niet (goed) reageert op andere therapieën of geneeswijzen, wakker geschud of krachtiger gemaakt.

Omschrijving van de 12 omgevingsremedies

Chalice Well:

Deze remedie is gemaakt in de Chalice Well tuinen van Glastonbury (Engeland). Een remedie voor ondersteuning door de rijken van de engelen, elementaal wezens en planten; ondersteuning voor degenen die bezig zijn met een bewust proces van incarnatie in hun fysieke lichaam en het gronden van de spirituele waarheid in de fysieke dimensie. Helpt om je energieveld schoon te maken, zodat de stroom van aardse en kosmische energieën in evenwicht komen.

Full Moon Reflection:

Deze remedie is gemaakt in een canyon die uitkijkt over de Kachemak Bay. Een remedie van weerspiegeld licht – het licht van de zon, weerspiegeld wordt door de volle maan, van het water van de Kachemak Bay in de met sneeuw gevulde canyons. Deze remedie dringt diep door in het onbewuste om te voorschijn te brengen, wat nog onopgelost, beneden de oppervlakte ligt. Ze biedt ons de kans om bewust een deel van ons schaduw-zelf in het licht te brengen.

Glacier River:

Een remedie die gemaakt is aan de voet van de Gulkana gletsjer in de bergketen van centraal Alaska. Dit water komt te voorschijn uit de voet van de gletsjer en voert fijne deeltjes van rotsen met zich mee die door verwering zijn vrijgekomen. De bergen eroderen door de voortdurende druk en beweging van het gletsjer ijs. Deze remedie bezit het proces van eeuwigdurend loslaten van de vorm. Ze helpt ons patronen van voelen, denken en handelen los te laten die verstard en onbuigzaam zijn geworden.

Greenland Icecap:

Een remedie die gemaakt is op een Groenlandse ijsplaat boven een gebied waar twee van de continentale platen van de aarde samenkomen. Deze remedie bevat de intense energie van dit samenkomen, de energie van de natuurlijke beweging van de aardkorst, die door duizenden meters ijs naar boven omhoog gebracht wordt. Deze remedie helpt ons om flexibel te blijven en om ons ondersteund te blijven voelen terwijl we door diepe innerlijke veranderingen heengaan.

Liard Hot Spring:

Deze remedie is gemaakt van mineraalwater uit de hete bronnen op een heldere dag toen het -32 ºC was bij de Liard Hot Springs in noordelijk Brits Columbië. De remedie bevat de energie van schepping en vernieuwing; energieën van binnenin de aarde die net ontstaan zijn. Om je leven op elk moment te kunnen herscheppen.

Northern Lights:

Deze remedie is gemaakt onder een wervelend schouwspel van groen noorderlicht. Een remedie om voorbij jezelf te reiken in de fundamentele scheppingskrachten van het heelal. Voor het schoonmaken en opnieuw in structuur brengen van energieën, vooral rondom het hart. Helpt je met het loslaten van energieën rondom het hart, die je hebt toegelaten en die je oorspronkelijke levenspatroon verduisteren.

Polar Ice:

Deze remedie is gemaakt van het pakijs van de Poolzee, vlak bij de Noordpool. Een remedie voor overgang en voltooiing van cycli; om vol geduld begrip te krijgen voor de subtiliteiten van de tijd. Om aanwezig te blijven op een plaats van alleen maar wachten, zonder verwachtingen.

Portage Glacier:

Deze remedie is gemaakt op de oevers van Portage Lake bij het eindpunt van de Portage gletsjer. Een krachtige en katalytische energie, die je helpt met het loslaten uit je mentale, emotionele en fysieke lichaam wat onnodig en ongewenst is. Geeft het hele energie systeem nieuw leven en brengt het in evenwicht.

Rock Spring:

Deze remedie is gemaakt van een bron hoog in de Talkeetna Mountains. Water van deze bron ontspringt uit het centrum van een steile rotswand en valt in een poel. De Rock Spring is een remedie van hoop en wonderen. Ze staat voor het bewijs dat niets onmogelijk is. Het is een remedie die je helpt je weg te vinden, met eindeloos geduld en nooit eindigend vertrouwen, door schijnbaar onoverkomelijke obstakels heen.

Solstice Sun:

Deze remedie is geprepareerd in de “nacht” van 21/22 juni, terwijl de middernachtzon danste rond de pieken van Brooks Range in het noordelijk binnenland van Alaska. Ze activeert je vermogen om meer licht-energie binnen te laten en dit te laten circuleren door je lichaam. Helpt om het hart en de energie-kanalen te openen als voorbereiding op een “piek” ervaring en om deze ervaring te integreren nadat ze heeft plaatsgevonden.

Stone Circle:

Deze remedie schept een plek van rust en ondersteuning om naar terug te komen na een reis of een avontuur. De energie van deze cirkel kan vervangen of aanvullen wat verloren is gegaan door stress, misbruik en de beproevingen van het leven in deze wereld. De Stone Circle remedie is vooral goed in processen waarbij energie wordt losgelaten, ze geeft een krachtige bescherming in het energieveld.

Tidal Forces:

Deze remedie is gemaakt met zuiver rivier- en zeewater bij de Kachemak bay gedurende een 24 uur getijde cyclus. Een remedie van ritme en evenwicht, verlies en winst, van jezelf aanpassen aan de snel veranderende stroom van het leven. Helpt om het oude los te laten en het nieuwe binnen te laten met constante en onverzettelijke soepelheid. Verzacht en brengt te emotionele, vurige bewustzijnstoestanden in evenwicht. Spoelt mentale weerstand om te veranderen weg en helpt om te accepteren wat op dit moment is.

Bog:

Dit is een aanvullende omgevingsremedie, die staat voor een speciale verbinding met moeder aarde. Voor wijsheid, mogelijkheden, frisse energie en een nieuw begin, alles bij elkaar gebracht in een enorme hart-ruimte. Deze remedie gaat over potentieel – niet alleen het realiseren van ons potentieel, maar ook het vermogen om potentieel te bevatten voor nieuwe schepping. Ze kan gebruikt worden om elke creatieve handeling te ondersteunen.

Solar Eclipse:

Deze remedie (= aanvullende omgevingsremedie) is voor evenwicht en harmonie tussen de vrouwelijke en mannelijke energie (bij mannen en bij vrouwen) en voor de bewuste bekrachtiging van de innerlijke man, vooral als er een onevenwichtigheid bestaat door een te dominante vrouwelijke energie. De Solar Eclipse remedie versterkt dit proces door met je te werken aan het in evenwicht brengen van je innerlijke man/vrouw dynamiek. Ze doet dit door je aandacht en bewustzijn te brengen naar wat de innerlijke man nodig heeft voor zijn genezing en evenwicht en door je te helpen toegang te verkrijgen tot de versterkende energie van de Zon.

Typhoon:

Deze (aanvullende omgevings-) remedie is gemaakt in Japan met regen van een storm en een kleine hoeveelheid water uit een lokale bron en gaat over overgave, vertrouwen en schoonmaak, over overgave aan de reinigende kracht van de natuur met vertrouwen. Het is een zeer diepgaande remedie die zijn weg kan vinden tot in de diepste lagen van weerstand.

Winter in August:

Deze (aanvullende omgevings-) remedie is gemaakt in water van gesmolten sneeuw op de ijskap van Groenland in de maand augustus. Een remedie om duidelijkheid te krijgen over je identiteit; om duidelijk te krijgen wat essentieel is voor de weg van je hart in het leven. Om het hart, de geest en de emotionele gebieden te bevrijden van alles dat niet nodig is voor de realisatie van ware vrede in je leven en op de planeet.