Mijn eigen kennismaking met bloesemremedies
Ruim twintig jaar geleden hoorde ik voor het eerst over  bloesemremedies. Ik vond het altijd een beetje een ‘vaag’ begrip. Druppeltjes, die uitsluitend energie bevatten van een boom, plant of edelsteen. Die je dan kon innemen om je vervolgens beter te voelen. Ik kon het bijna niet geloven dat deze ‘druppeltjes’ je meer (zelf)vertrouwen kunnen geven, meer plezier, meer eigenwaarde, noem maar op!  Tot ik niet lang daarna volledig ‘op’ was en overspannen thuis kwam te zitten. Ik besloot in behandeling te gaan bij een bloesemtherapeut. Sceptisch begon ik aan de behandelingen, maar merkte al snel resultaat. En nee, dat was niet altijd even comfortabel. Maar ik ging mezelf beter voelen en er kwamen inzichten en veranderingen in mijn leven. En ik besefte me dat als dit voor mij werkte, het voor iedereen moest werken. Dit moest iedereen weten! Dat bloesemremedies ons op een natuurlijke, eenvoudige en doeltreffende manier kunnen helpen met onze dagelijkse (emotionele) uitdagingen. Ik wilde hier meer van weten en andere mensen ermee helpen. Daarom besloot ik in 2002 de opleiding tot bloesemtherapeut te gaan volgen en nu jaren later, werk ik in mijn praktijk vol enthousiasme en mooie resultaten met bloesem- edelsteen en omgevingsremedies (van Allaskan Essences) en mijn eigen ‘p‘.

Wat zijn bloesemremedies
Bloesemremedies zijn in bronwater opgenomen energietrillingen van wilde of biologische geteelde planten, bomen, edelstenen of energieplaatsen, die een genezende en herstellende werking hebben op zowel lichaam als geest. Je kunt, door bloesemremedies in te nemen, een bepaalde gemoedstoestand in balans brengen, door het tegenovergestelde aan te vullen.

Een voorbeeld:
‘Angst’ staat niet op zichzelf. Het tegenovergestelde van ‘angst’ is ‘moed’. Wanneer je (of je kind of huisdier) last heeft van angsten kun je met bloesemremedies het tegenovergestelde (dus ‘moed’) gaan aanvullen.

Bloesemremedies zijn ook uitermate geschikt voor kinderen voor emotionele problemen zoals faalangst, angst, pesten, scheiding, onzekerheid, slaap-, leer-, concentratieproblemen etc.
Ze verstoren geen andere vorm van behandeling (zoals homeopathie) of reguliere medicijnen. Ze kunnen veilig gebruikt worden door iedereen, van elke leeftijd. Ook kunnen ze gebruikt worden voor (huis)dieren en planten.

Een overzicht waarvoor je bloesemremedies zoal voor kunt gebruiken:

  • Spirituele ontwikkeling
  • Innerlijke groei en bewustwording
  • Innerlijk evenwicht en rust
  • Het transformeren van een probleem
  • Inzicht in het oplossen van moeilijkheden
  • Fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel inzicht en evenwicht

Bij PRANA Beauty & Health kun je terecht voor een consult. Tijdens het consult stel ik aan de hand van jouw specifieke situatie een doseerflesje bloesemremedie(s) samen. Tevens is het mogelijk een sprayflesje met bloesemremedies te laten samenstellen, die je kunt gebruiken voor specifieke situaties, in huis, op het werk etc. Klik hier voor informatie over een consult.
Daarnaast wordt tijdens het consult ook bekeken of celzouten iets voor jouw specifieke situatie kunnen betekenen.