Wat zijn bloesemremedies

Bloesemremedies zijn een natuurgeneeswijze. Ze zijn in bronwater opgenomen energietrillingen van wilde of biologische geteelde planten, bomen of mineralen, die een genezende en herstellende werking hebben op zowel lichaam als geest.

Bloesemremedies helpen ons bij het bewustworden van een emotionele, mentale of spirituele kwaliteit in onszelf, die in onszelf versterkt of geactiveerd moet worden. De remedie zorgt ervoor dat je sterker wordt en helpt je inzichten te krijgen in de levenslessen die je op je pad krijgt. 
Ze zijn een krachtige katalysator voor groei en verandering.

Een voorbeeld

‘Angst’ staat niet op zichzelf. Het tegenovergestelde van ‘angst’ is ‘moed’. Wanneer je last hebt van angsten, kun je met bloesemremedies het tegenovergestelde (dus ‘moed’) gaan aanvullen en versterken. Je ‘drukt’ de angst dus niet weg, maar je zorgt ervoor dat de moed wordt vergroot en versterkt.

Kun je bloesemremedies gebruiken bij andere therapiën of behandelmethodes

Bloesemremedies kunnen gebruikt worden bij elke geneeswijze of levensstijl. Ze verstoren een andere behandelingsvorm niet. Ze kunnen door iedereen veilig gebruikt worden; door jong en oud (en zelfs voor dieren en planten).

Een overzicht waarvoor je bloesemremedies zoal voor kunt gebruiken:

  • Spirituele ontwikkeling
  • Innerlijke groei en bewustwording
  • Innerlijk evenwicht en rust
  • Het transformeren van een probleem
  • Inzicht in het oplossen van moeilijkheden
  • Fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel inzicht en evenwicht

In mijn praktijk maak ik gebruik van bloesemremedies/ edelsteen- en omgevingsremedies van Alaskan Essences en mijn eigen gemaakte PRANA remedies.

Meer lezen over het gebruik (inname) van bloesemremedies? Klik hier.