Wat zijn bloesemremedies

Bloesemremedies zijn een natuurgeneeswijze. Ze zijn in bronwater opgenomen energietrillingen van wilde of biologische geteelde planten, bomen of mineralen, die op een natuurlijke en veilige manier gevoelens en emoties in evenwicht brengen. De werking is zacht en geleidelijk.

Bloesemremedies helpen ons bij het bewustworden van een emotionele, mentale of spirituele kwaliteit in onszelf, die in onszelf versterkt of geactiveerd moet worden. De remedie zorgt ervoor dat je sterker wordt en helpt je inzichten te krijgen in de levenslessen die je op je pad krijgt. 

Een voorbeeld: bloesemremedies bij angst

Stel je voor dat je last hebt van angst. Angst is een emotie die op zich staat, maar het heeft ook een tegenovergestelde: moed. Bloesemremedies werken door niet de angst te onderdrukken, maar de moed te versterken. Wanneer je angsten ervaart, is er een disbalans in je emoties. De moed om de angst te overwinnen is te zwak. Bloesemremedies kunnen deze disbalans herstellen door de moed te stimuleren.

Wie kunnen bloesemremedies gebruiken?

Iedereen kan baat hebben bij bloesemremedies. Er zijn geen negatieve bijwerkingen bekend van bloesemremedies. Ze zijn zacht en natuurlijk, waardoor ze geschikt zijn voor alle leeftijden, van baby’s tot ouderen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Kinderen: bloesemremedies kunnen kinderen helpen bij angsten, slaapproblemen, concentratiemoeilijkheden, pesten, examenvrees, en meer.
  • Volwassenen: bloesemremedies kunnen volwassenen helpen bij stress, burn-out, verdriet, boosheid, faalangst, relatieproblemen, en meer.
  • Zwangeren en vrouwen die borstvoeding geven: bloesemremedies kunnen een veilige en effectieve ondersteuning bieden tijdens de zwangerschap en borstvoeding.
  • Dieren: bloesemremedies kunnen ook bij dieren worden toegepast om angst, stress, agressie, en andere gedragsproblemen te verminderen.

Een overzicht waarvoor je bloesemremedies zoal voor kunt gebruiken:

  • Spirituele ontwikkeling
  • Innerlijke groei en bewustwording
  • Innerlijk evenwicht en rust
  • Het transformeren van een probleem
  • Inzicht in het oplossen van moeilijkheden
  • Fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel inzicht en evenwicht

Bloesemremedies gebruiken in combinatie met andere therapieën of behandelmethodes

Ja, je kunt bloesemremedies gebruiken in combinatie met andere therapieën of behandelmethodes. Bloesemremedies zijn een veilige, milde en natuurlijke manier om emotionele disbalans te herstellen en ze kunnen een waardevolle aanvulling zijn op andere vormen van therapie.

Met welke remedies werk ik in mijn praktijk?

In mijn praktijk maak ik gebruik van bloesemremedies/ edelsteen- en omgevingsremedies van Alaskan Essences en mijn eigen gemaakte PRANA remedies.

Lees meer over het gebruik (inname) van bloesemremedies?