Een transformatieproces is een periode in je leven waarin grote veranderingen plaatsvinden. Het moederschap bijvoorbeeld. Een mooi beeld van een transformatieproces in de natuur is de transformatie van een rups naar een vlinder. In de cocon trekt de rups zich terug. De rups is zich totaal nog niet bewust van de vlinder die hij ondertussen wordt.

In je leven kun je dat ook ervaren. Je voelt vanbinnen dat dingen anders mogen/moeten, maar weet nog niet precies hoe en waar je ‘uitkomt’. Je kunt in deze periode onrust, twijfels, onzekerheid en verwarring ervaren.

Fireweed-combo ondersteunt het transformatieproces

Een bloesemremedie die tijdens processen van transformatie, verandering en vernieuwing een fijne ondersteuning kan zijn, is de combinatieremedie ‘Fireweed Combo’; bestaande uit vier verschillende bloesemremedies (fireweed, river beauty, white fireweed, dwarf fireweed).

Deze remedie kan gebruikt worden om:

  • Je voor te bereiden op een transformerende ervaring
  • Te helpen door de intense fases van transformatie te gaan; van het begin tot aan de voltooiing van het proces
  • Angsten onder ogen te zien
  • Weerstand los te laten en open te staan voor het proces

Werking van de vier verschillende remedies uit de Fireweed-Combo:

Fireweed
Helpt je energiesysteem om zich voor te bereiden op verandering door te werken aan je grondende verbinding met de aarde, zodat wanneer een proces begint, je een krachtige en solide basis hebt om vanuit te werken.

River Beauty
Werkt op de emotionele of gevoelsaspecten van verandering. Helpt je bij het herkennen en loslaten van onderdrukte emotionele energieën die vaak verbonden zijn met de patronen die je probeert los te laten.

White Fireweed
Deze remedie helpt je om het hele transformatieproces te verplaatsen naar een dieper niveau door je te ondersteunen bij het loslaten van lagen diepe pijn en emotioneel trauma, die vastgehouden worden op het cellulaire niveau van het lichaam.

Dwarf Fireweed
Werkt als een opzichter. Helpt je om betrokken te blijven bij het transformatie proces totdat je alle problemen hebt opgelost die ermee verbonden zijn.

Fireweed in de natuur

Fireweed is één van mijn favorieten. Ik vind de kleur zo prachtig. Helaas stond de Fireweed tijdens mijn bezoek aan Alaska in 2013 nog net niet in bloei. Dat had ik wel willen zien; die roze velden vol met bloeiende Fireweed (wilgenroosjes).

De Fireweed verschijnt in gebieden waar een grote verstoring of verandering is geweest. Denk hierbij aan brand (fireweed) of overstroming (river beauty). Ze staan symbool voor grote reiniging en radicale veranderingen. Vandaar ook dat de remedie vernieuwing, balans, kracht en aardebinding stimuleert.